Поводом 8. марта-Међународног дана жена, Уједињена Српска организовала је данас котел у Mac Tire pub-y чије су домаћице биле потпредсједница УС Наталија Тривић, предсједница Актива жена УС Мирела Зељковић и предсједница Актива жена УС града Бања Лука Миња Шурлан.

У угодној атмосфери, чланице Уједињене Српске још једном су подсјетиле на политику УС која у први план ставља и промовише активну улогу жене у култури, образовању, науци, предузетништву, спорту, али и веће учешће жена у политичком животу јер жене данас желе да обликују будућност своје породице, локалне заједнице и земље.

– И мушкарци и жене морају заједно да теже равноправности и промјенама у друштву кроз подстицање женског предузетништва и запошљавање жена, адекватну социјалну и здравствену заштиту, побољшање положаја жене на селу,заштиту и унапређење права трудница, породиља и мајки, а све то је неопходно за социјални и економски развој цијелогдруштва – поручиле су чланице Уједињене Српске подсјећајући да су, захваљујући амандману УС, мајке у РепублициСрпској добиле додатне године радног стажа за свако дијете.

Међу бројним званицама на коктелу били су и предсједник УС Ненад Стевандић, генерални секретар УС Невен Станић те народни посланик Славко Дуњић.