051/491-777 informacije@ujedinjenasrpska.rs Јована Дучића 25

Потпредсједници Уједињене Српске

Мр Наталија Тривић

Рођена је 1980. године у Бања Луци, гђе је и дипломирала журналистику на Филозофском факултету, а на Факултету драмских умјетности у Београду је магистрирала. Била је уредник и презентер на неколико ТВ канала, те директорица Сектора програма Телевизије Републике Српске и начелница Ођељења за рекламу и односе са јавношћу Оптима Групе Бањалука.

Од 2016. до 2017. године обављала је функцију савјетнице министра за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, а од 2017. била је начелница за културу, туризам и социјалну политику Града Бањалука.

Тренутно обавлља функцију министра просвјете и културе у Влади Републике Српске. Удата, мајка двоје дјеце.

Мијат Шаровић

Рођен 1970. године у Гацку, гдје је завршио основну школу и Средњу машинско-техничку школу. Уписао Машински факултет у Чачку, али је студије прекинуо због учешћа у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Послије рата ангажовао се на помоћи дјеци са посебним потребама, и један је од оснивача Удружења „Сунце нам је заједничко“ из Требиња , чији је извршни директор био 15 година.

Учествовао је у изради и имплементацији више од 100 пројеката из области социјалне заштите и образовања. Тренутно је запослен у Удружењу као координатор за израду пројеката и партнерство у заједници. Ожењен, отац двоје дјеце.