Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је да је Република Српска једини функционални дио БиХ и да би то требало пренијети и на Савјет министара БиХ чије је формирање задатак изборних побједника.
“У Савјету министара треба да партиципирамо као изборни побједници, јер смо дио изборне побједе Републике Српске, која, према нашој пројекцији, треба да буде снажна, уједињена и ослоњена на своје институције. Само такви ћемо бити спремни за све изазове”, рекао је Стевандић новинарима у суботу у Добоју након сједница Главног одбора и Предсједништва Уједињене Српске.

Стевандић је додао да је такво јединство адекватан одговор на иницијативе које долазе од СДА.

Он је оцијенио да политичари из Федерације БиХ нападима на Српску и креирањем афера траже излаз из тренутно лоше политичке ситуације која влада у том ентитету.

“Они нису способни да организују Федерацију и то је дио пропасти БиХ, а не успјешна и организована Републике Српска”, навео је Стевадић.

Изјаву министра иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату Игора Црнатка да БиХ треба да слиједи пут Црне Горе за прикључење у НАТО и да је СНСД “кривац за неактивирање Акционог плана за чланство /МАП/, Стевандић је оцијенио као губитак компаса људи који су одбачени од властитог народа.

“Констатовали смо данас да је Уједињена Српска остварила све своје изборне резултате са потенцијалом да будемо још већа и раширенија политичка организација и да смо задовољни са досадашњим учешћем у Влади”, рекао је Стевандић.

Он је истакао да је постављени циљ да Уједињена Српска на Скупштини која ће бити одржана у мају има формираних више од хиљаду мјесних одбора и комплетирану организацију.

Стевандић је додао да је Костадин Васић изабран у Предсједништво Уједињене Српске и да је овај орган све функционалнији.

Васић је рекао да је почаствован избором за потпредсједника Уједињене Српске из Изборне јединице седам.

Предсједник добојског одбора Уједињене Српске Ранкица Панић рекла је да су у претходном договору са руководством странке дали подршку независном кандидату Борису Јеринићу на пријевремним изборима за градоначелника Добоја, који ће бити одржани 17. фебруара.