Од 26. до 27. јуна 2017. године на Тјентишту је одржана Међународна конференција „Основне методе савремене борбе за свијет без фашизма“ у организацији Ветерана Републике Српске и Међународног савеза Насљедници побједе из Москве.

Учесницима Конференције обратио се, у име организатора и домаћина, Каљакин Ваљериј Вјачеславович, предсједник Међународног савеза Насљедници побједе, а као домаћин и суорганизатор говорио је Душко Вукотић, предсједник УГ “Ветерани Републике Српске”.

Говорили су, између осталих, и савјетник директора Федералне службе у националној гарди Русије генерал-пуковник Леонтин Павлович Шевцов, Алимов Владимир Рашидович, три пута одликовани херој Русије, Михајлов Александар Јаковљевич, народни глумац који је присутне поздравио у име Министарства културе Руске Федерације, Кишћенкова Надежда Викторовна, директор Руског Дома у Београду и многи други представници антифашистичких организатора.

Конференцији су присуствовали представници антифашистичких организација из Русије, Летоније, Азербејџана, Абхазије, Јужне Осетије, Бугарске, Хрватске, Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Предсједник Актива младих Уједињене Српске Миле Аљетић био је најмлађи учесник Конференције и говорио је на тему „Значај омладинског и студентског организовања у борби против фашизма“.

Дан раније, Аљетић је присуствовао и обиљежавању 25 година од пробоја Коридора на Дугим њивама код Модриче.