У задње вријеме, националне тензије постају све јаче, а Срби у Републици Српској постају рањивији јер не могу одржати јединство унутар српског корпуса. Суочавамо се са политичким нападима са више страна, једног дијела међународне заједнице, а посебно бошњачке политичке елите и њихове тенденциозне политике спутавања и деградирања српског народа.

Упркос екстремистичким напорима бошњачких елита, јача наша потреба да прославимо наш јубиларни 25-ти рођендан и покажемо снагу јединства и жељу да и даље славимо Дан наше Републике, да се окупимо око идеје слоге и саборности као у времена када је српском народу било најтеже.

Поред рођендана, постоји и вјерска симболика јер улазимо у нову годину славећи Божић и рођење Исуса Христа, сина Божијег. Божић славимо у кругу наших најближих, а Дан Републике са својим народом.
У том духу, нама, српском народу, потребно је више него икада да се сложимо, умножимо и обожимо у циљу очувања националних интереса и интегритета српског народа, да вратимо вјеру и спријечимо одлив мозгова који би требало да буду наша будућност и покретачка снага.

У складу са наведеним, позивамо грађане да се у што већем броју окупе, изађу и прославе 9. јануар, Дан Републике, и да својим присуством овај дан учине великим.
Републико Српска, срећан ти рођендан за вијек и вијекова.

Уједињена Српска

генерални секретар
мр Невен Станић