Представници Актива младих Уједињене Српске представили су 21.07. у Бањалуци политички концепт и кампању “Млади за младе” у оквиру које су позвали омладину у Републици Српској да узме активно учешће у процесу одлучивања у својим друштвеним заједницама.
Генерални секретар Уједињене Српске Невен Станић, који је кандидат за посланика у Народној скупштини, рекао је на конференцији за новинаре да су млади чланови ове странке договорили да на изборима подрже све који имају до 30 година, а налазе се на кандидатским листама Уједињене Српске.

Станић је рекао да су послије састанка са представницима младих аустријске Народне партије коју води канцелар Себастијан Курц добили додатни мотив да изгурају свој концепт.

“Они су свог представника младих ставили у први план тиме што су одлучили да подрже само једну особу из своје организације младих. Дакле, свих 100.000 чланова те странке, који имају испод 30 година, подржало је тог кандидата“, објаснио је Станић.

Он је рекао да ове године 26.000 младих ове године добија први пут право гласа, те указао на важност да учествују у процесу политичког одлучивања.

Станић је навео да ће ова странка у Изборној јединици три имати три млада кандидата за Народну скупштину, а у осталим јединицама од три до пет, те напоменуо да млади Уједињене Српске имају свој лого, слоган и графички дизајн.

Он је напоменуо да ће се млади ове странке залагати и за тест професионалне оријентације који треба да буде упућен у парламентарну процедуру, те нагласио како основце треба усмјеравати у средње школе према компаративним предностима, као и средњошколце када је ријеч о упису на факултете.

“Студентима по завршетку факултета треба обезбиједити једногодишњи приправнички стаж, због чега је потребна сарадња факултета, приватних фирми и институција. Такође, сви предузетници до 30 година, који отворе фирму и имају до три радника, треба да у првој години буду потпуно ослобођени плаћања доприноса и пореза, у другој години да плаћају 50 одсто а у трећој, када стану на ноге, плаћају пуне порезе и доприносе”, објаснио је Станић.

Предсједник Актива младих Уједињене Српске Миле Аљетић апеловао је да старија генерација на наредним изборима подржи младе који ће на најбољи начин представљати њих, њихову дјецу и унучад.