Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић угостио је у уторак, 2. априла, представнике Удружења грађана „Србско сабрање Баштионик“. Повод састанка је добротворна акција за помоћ Србима на Косову и Метохији.

„Задужбина за Косово и Метохију“ назив је најновије добротворне акције прикупљања помоћи за Србе у јужној српској покрајини. Симболичним износом од 5 КМ, сви заинтересовани могу помоћи Србима на Косову и Метохији, поручују из УГ „Србско сабрање Баштионик“.

  • Позивамо људе добре воље да минималним износом од 5 КМ и отварањем трајног налога у банци на тај износ помогну Србе на КиМ. Позивамо све народне посланике да такође покажу онај висок степен националне свијести који од њих и очекујемо и да јединствено и саборно помогну останак Срба на КиМ – поручио је Предраг Адамовић из Удружења „Србско сабрање Баштионик”.

Подршку раду организације, дао је потпредсједник НС РС Милан Петковић. Поручио је да је задужбинарство на овим просторима скоро заборављено и да је ово одлична прилика да се помогне угроженим Србима на КиМ.

  • Косово и Метохија нам свима треба и морамо помоћи. И на овај начин, путем оваквих удружења ми сви имамо начин да симболичним прилогом, односно симбличним давањем од 5КМ мјесечно, помогнемо наше људе који су остали на КиМ, који се боре за опстанак Срба на том вјековном подручју – рекао је Милан Петковић.

„Србско сабрање Баштионик“ тренутно броји преко 300 задужбинара. Уз то, помоћ Србима на Косову и Метохији пружа и 10 хиљада активиста Удружења „Арно Гујон“ из Француске.

Из овог удружења поручују да ће већ током маја почети реализација пројекта, који има за циљ да помогне одржив останак Срба на Космету.