Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић поручио је да ова странка жели дати на значају општини Петрово и комплетном крају за који је, како је нагласио, потребно много више пажње и инфраструктуре.
“У Петрову лежи, не само велики туристички потенцијал, него и велика могућност за пољопривредни развој, пластенике и индивидуалну производњу”, рекао је Стевандић на трибини Уједињене Српске у Петрову, на којој су представљени кандидати ове странке за Народну скупштину Српске у Изборној јединици пет.

Он је нагласио да трађани треба да знају да то може само у чврстој, стабилној и јакој Републици Српској која нема отпоре из Сарајева, нема домаће политичаре којима је ближи Бакир Изетбеговић од предсједника Републике Српске и има стабилну владу и стабилан однос Сарајево-Бањалука.

“Сваки крај да би се развијао, више запошљавао, имао више новца, веће плате и пензије, а и да би укупна социјална ситуација била боља, потребно је да имамо јединствену политичку линију и у Сарајеву и у Бањалуци, да сви заједно сарађујемо с циљем развоја Српске, умјесто овога што се данас дешава, а то је подметање клипова под точкове Републике Српске од наших представника из Сарајева и изгубљене четири године у међусобним сукобима”, истакао је Стевандић.

Он је оцијенио да је вријеме да се ту подвуче црта јер ће од тога имати користи сви градови и општине у Републици Српској.”А Петрово може да буде један од позитивних примјера како од неразвијене општине, крене путем доброг економског развоја по плану `Енергија за побједу – 25.000 радних мјеста у реалном сектору` Уједињене Српске”, рекао је Стевандић.

Он је напоменуо да је Изборна јединица пет једна од боље организованих у Уједињеној Српској са максималним потенцијалом великог броја чланства и са равномјерном заступљеношћу свих региона.