Андреа Дукић, мајстор црног појаса I дан, Карате клуб “Алфа” Бања Лука, остварила је протеклог викенда запажен успјех на “Дванаестом карате купу Вишеград 2017”, такмичењу у којем је учествовало око 500 такмичара из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Косовске Митровице и Црне Горе.

“У категорији сениорке такмичила сам се за дисциплину кате и освојила прво мјесто. Обзиром да сам због повреде направила паузу која је трајала скоро двије године, враћам се у форму и настављам са новим побједама. Моји досадашњи резултати били су примијећени како на домаћој тако и на међународној сцени гдје сам углавном освајала златне медаље”, каже Андреа.
Године 2011. Андреа је проглашена за најуспјешнију такмичарку у својој категорији у Републици Српској, а њен највећи успјех до сада је злато на Свјетском првенству у Пољској 2014. године, у категорији кате – сениорке.

Плакету Града Бања лука за постигнућа у области спорта и хуманитарног рада добила је 2015. године јер, поред тога што је успјешан спортиста, Андреа је и дугогодишњи доборовољни давалацв крви. Такође, Андреа је и активан члан Актива младих Уједињене Српске.