Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић оцијенио је да би посјета Бањалуци министра иностраних послова самопроглашеног Косова Беџета Пацолија, с обзиром да је не подржавају ни Српска ни Србија, одговарала бошњачким факторима, “чији је репрезент” министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак.

– Остали бисмо ускраћени за информацију о чему је ријеч да није сам Пацоли јуче изјавио да га је Црнадак позвао и да би од дошао да нема предсједника Српске Милорада Додика. Овдје је потпуно јасно да је Пацоли Црнатков пријатељ, а Додиков непријатељ – истакао је Стевандић.

Он је оцијенио да је Црнадак покушао инструисати још један напад на Додика користећи посјету Пацолија Бањалуци.
– За Црнатка је ово срамота, а Додику честитке – поручио је Стевандић.
Министар иностраних послова привремених институција у Приштини Беџет Пацоли отказао је раније најављени долазак у Бањалуку.

Пацоли је на свом Твитер налогу објавио да је, упркос позиву министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка, отказао учешће у Бањалуци на неформалном састанку министара спољних послова земаља чланица Процеса за сарадњу у југоисточној Европи, због “препрека” које је створио предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик је рекао јуче да Пацоли није добродошао у Бањалуку, гдје га је позвао Црнадак како би се додворио западним центрима моћи.

– Република Српска није дала сагласност да БиХ призна самопроглашено Косово, те ни министар те лажне државе не може бити добродошао у Републику Српску – рекао је Додик и истакао да врата ниједне институције Републике Српске неће бити отворена за Пацолија.