Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је данас да Републици Српској треба чврста национална политика и боља организација у Сарајеву, која сарађује, а не ратује против Бањалуке.
Он је новинарима у Бањалуци уочи централне трибине у Спортској дворани “Обилићево”, гдје би требало да буду представљени кандидати ове странке за предстојеће изборе, рекао да се витални концепт ове странке састоји од три тачке – запошљавање младих, чврста национална политика у Сарајеву и много бољи економски концепт Српске.

“Ако спојимо те три тачке, онда могу да кажем да немамо такмаца и са много мање новца и фанфара улазимо у ову кампању, а са много више ведрине и организације”, нагласио је Стевандић.

Он је истакао да је генерација Уједињене Српске нова генерација политике у Српској, и додао да ће ови људи оплеменити амбијент у Народној скупштини и Влади Српске јер могу много боље да раде од досадашњих кадрова.

Стевандић је рекао да је платформа ове странке о економском развоју, која предвиђа 25.000 радних мјеста у наредних пет година, реалан план који су сачинили млади стручњаци, много образованији и искуснији у модерним технологијама од оних старијих који су много тога упропастили.

“С тим се поносимо. Тај план обрађује реални сектор без запошљавања у канцеларијама, било у Влади, било у општини”, рекао је Стевандић.

Када је ријеч о популационој политици, Стевандић је рекао да је Уједињена Српска свијетао примјер на политичкој сцени Српске јер је то једина странка која је вратила младе и високообразоване из Аустралије, Енглеске и Америке да развијају Српску и понуде своја знања.

“Када то све измјеримо, онда је Уједињена Српска сигирно побједник избора 2018. године”, рекао је Стевандић.

Кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске у Изборној јединици три Милан Петковић рекао је да су млади људи из ове странке нова лица на политичкој сцени Српске, чији је просјек година на кандидатској листи 36, по чему су потпуно другачији од свих политичких странака.

“Наш програм је привредна обнова, економски раст, али предлажемо нове људе који ће изнијети и нове идеје. Не можемо говорити о било каквом програму ако немамо људе који ће те идеје и спровести”, рекао је Петковић.