Лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је у Фочи да само уједињена Република Српска са јаким и развијеним градовима и општинама може да опстане, упркос сталним нападима и покушајима њене дестабилизације.
Стевандић је на трибини коју је 23. јуна организовао Општински одбор Уједињене Српске у Фочи под називом “Куда иде Република Српска” поручио да Српска мора бити несаломљива и да све њене карике од Требиња до Бањалуке морају бити снажне, јер је то једини пут њеног опстанка.

“Ми знамо да су и они који су на власти данас у Српској правили грешке, али те грешке су мање од оних које се праве данас у Сарајеву. Зато сматрамо да све оно што у Српској не ваља можемо да поправимо и исто тако сматрамо да у Сарајеву морамо имати репрезентацију Републике Српске, да будемо најбољи играчи у одбрани и представљању своје државе”, поручио је Стевандић.

Према његовим ријечима, све партије у Републици Српској морају бити уједињене у њеном развоју и одбрани, а не подијељене и у завади.

“Ми хоћемо да одлуке које се доносе у Српској, спроводе у Сарајеву, а не да се договарају у Сарајеву, а спроводе на нашој кожи, те због тога сматрамо да је прошло довољно времена да се сви у Српској запитају шта могу и шта знају, да побољшамо наталитет, смањимо одлазак младих, да доносимо најбоље мјере као што је накнада за породиље, повећање пензија, фискална стабилност, и да се води борба против криминала и корпуције”, рекао је Стевандић.

Говорећи о покушајима дестабилизације и напада на Републику Српску који су интезивирани у посљедње двије године, Стевандић је рекао да су то покушаји завађања народа у Српској.

“Покушај демонстрација, искориштавања разних трагедија само се праве да бисмо се ми завадили и да би нам у Сарајеву наложили ватру, а потом гледали како гори Бањалука и како се ми дијелимо и тучемо. То вријеме треба да буде заувијек затворено. Изгубили смо протекле четири у Сарајеву блокирајући 700 милиона за Српску, блокирајући запошљавање, пројекте, напредак”, појаснио је Стевандић.

Он је додао да напади на Српску и покушај њене дестабилизације нису успјели, због чега је сада на снази медијски бијес и огорчење оних који су то покушавали.

Стевандић је рекао да Уједињена Српска сваким даном јача своје капацитете и да има преко педесет формираних одбора, а да је фочански одбор један од организованијих.

Ова политичка партија у Фочи добила је и нове страначке органе, а за предсједника Општинског одбора Уједињене Српске изабран је Мирослав Матовић који је рекао да очекује добре резулатате на октобарским изборима на подручју Изборне јединице девет.

На Изборној скупштини у Фочи изабрани су и чланови Општинског одбора, страначки органи, активи жена омладине и пензионера, а ускоро ће бити изабрано и предсједништво странке.