Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић поручио је у сриједу у Требињу да ће избором Милорада Додика за српског члана Предсједништва, Бањалука и Сарајево сарађивати сваки дан што ће омогућити економски развој и политичку стабилност.
Стевандић је на централној трибини странке у Изборној јединици девет рекао да је неопходно да патриотска линија добије за предсједника Републике Српске Жељку Цвијановић и члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

“Пред нама је избор или поданичка будућност која ће извршавати оно што се договори по амбасадама и онда то спроводити у Републици Српској, без обзира на интерес њених грађана или да задржимо могућност да сами одлучујемо о својој судбини”, рекао је Стевандић.

Он је истакао да ће национална политика у Сарајеву бити промијењена потпуно, захваљујући људима које више нико неће поткупити и испуњавати жеље амбасада и федералног Сарајева.

Стевандић је навео да више неће бити финансијске блокаде, јер ће на располагању бити 740 милиона КМ за подизање плата и инвестиције.

Према његовим ријечема, концепт развоја Херцеговине заснован је на енергетици, туризму, услугама и производњи хране, који ће, са инфраструктуром, омогућити да се осим Требиња и Вишеграда развијају и други туристички центри.

“У таквој ситуацији млади неће одлазити, у таквој помиреној Републици Српској млади ће правити породице. Уједињена Српска је примјер како млади добијају позиције и унутар странке и унутар Републике Српске”, каже Стевандић.

Носилац листе Уједињене Српске за Народну скупштину РС у Изборној јединици девет Мијат Шаровић рекао је да ће УС бити кључни фактор у креирању политика унутар Републике Српске.

Према његовим ријечима, Уједињена Српска има велики број нових чланова, младих људи, који до сада нису били у политици, а који су се доказали у неким другим областима.

“Они су гарант да ће Уједињена Српска изградити амбијент у којем ће млади остајати и овдје у Требињу и у цијелој Српској, овдје заснивати породице и рађати дјецу”, истакао је Шаровић.