На Конвенцији Градског одбора Уједињене Српске Бањалука, одржаној данас у Народном позоришту РС, представљено је 11 кандидата који ће бити на листи за Народну скупштину РС на предстојећим изборима.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је новинарима да су кандидати Наталија Тривић, Мирела Кајкут Зељковић, Миња Шурлан, Валентина Бранковић, Валентина Кецман, Драгана Рајилић, Дејан Сејмановић, Невен Станић, Маринко Драгишић, Милан Петковић и Дарко Кременовић.

Стевандић је истакао да Уједињена Српска тренутно има “најбољи тим” те да ће на предстојећим изборима показати да је “једини прави побједник”.

“Очекујем да имамо дупло више посланика него они који сматрају да их имамо три или четири”, рекао је Стевандић.

Предсједник Градског одбора Уједињене Српске Бањалука Милан Петковић изјавио је да ће се странка залагати за концепт да на одговорна мјеста долазе људи стручно, а не страначки подобни.

“То ће бити наш концепт уједињења на знању, вољи и енергији. Доста нам је ислужених страначких војника који су политичари опште праксе, а који заузимају важне позиције”, рекао је Петковић.

Конвенцији су присуствовали бројни чланови и симпатизери странке из Бањалуке, те представници других градских и општинских одбора Уједињене Српске.