Слоган Уједињене Српске на предстојећим изборима биће “Уједињена Српска – несаломљива”, одлучио је Главни одбор странке.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић очекује да ће ова странка на предстојећим општим изборима у БиХ остварити најбоље резултате међу странкама које по по први пут учествују на изборима.

“То подразумијева више од пет мандата у Народној скупштини Републике Српске, сигуран мандат у Парламентарној скупштини БиХ на заједничкој листи и сигурно учешће у власти, у Влади Републике Српске и Савјету министара. То су циљеви испод којих нећемо, а надамо се да ће бити више”, рекао је Стевандић.

Потпредсједница Уједињене Српске Наталија Тривић рекла је да је ова странка на сједници Главног одбора на Јахорини усвојила слоган, потпис и логотип и политички концепт за опште изборе 2018. године.

“Ослањамо се на национални идентитет и наша је тежња да само уједињени можемо да будемо несаломљиви. Морамо да будемо уједињени када је ријеч о развоју Српске”, нагласила је Тривићева.

Носилац листе Уједињене Српске за изборну јединицу осам за Народну скупштину Републике Српске Жарко Ковачевић рекао је да је ово нова странка на овим просторима коју чине млади, квалитетни и способни људи.

“То су људи који иза себе немају негативних конотација и који ће убудуће бити важан фактор у политичком животу Републике Српске”, истакао је Ковачевић.

Предсједник Актива жена Уједињене Српске Мирела Кајкут Зељковић каже да је на сједници Главног одбора утврђен и потпис странке који гласи “Листа која блиста”.

Генерални секретар Уједињене Српске Невен Станић каже да је графички лого “срце плус мозак једнако је Уједињена Српска” намијењен је широкој употреби посебно на друштвеним мрежама, гдје је странка усмјерен ка образованој и млађој популацији.

На сједницама Предсједништва и Главног одбора Уједињене Српске одржаним на Јахорини утврђен је план изборне кампање.

Осим представљања слогана, потписа и графичког лога кампање за предстојеће опште изборе у БиХ, око 200 чланова ове партије са руководством странке је уживало у дружењу на Јахорини.

Извор: РТРС