У недјељу, 23.09.2018. године, Уједињена Српска одржала је трибине у Сребреници и Зворнику којима је присуствовао велики број грађана са жељом да пруже подршку програму и политици националног уједињења, економског развоја и останка младих.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је на трибини у Зворнику да су економска и национална политика ове странке гарант бољег развоја и представљања Републике Српске у Сарајеву.
“У Сарајеву ћемо бити много бољи од ових садашњих који су се свађали и са Републиком Српском и са предсједником Републике Српске и Владом Српске”, рекао је Стевандић новинарима прије централне трибине Уједињене Српске.

Он је нагласио да ће Уједињена Српска сарађивати са предсједником Републике и са Владом, те да ће тај квалитет “бити унесен и у Сарајево”.

“Након тога бићемо мирнији и у Бањалиуци, моћи ћемо да направимо много већи економски развој, много веће економске пројекте”, рекао је Стевандић.

Он је додао да ће Стручни тим Уједињене Српске направити највећи документ развоја Републике Српске до 2022. године, те да ће увођењем неопходне сарадње Српска моћи да се боље економски развија, млади да остану и да се стварају нове породице.

“То за Уједињену Српску није празна прича. Треба да се зна да су на нашим листама, не само најмлађи и најобразованији људи, него су то листе које имају убједљиво највећи број кандидата са по троје и четворо дјеце”, рекао је Стевандић.

Он је поручио да се нада сигурном мандату за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице седам.

Кандидат Уједињене Српске за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици седам Мирослав Продановић рекао је да ће се залагати за спровођење програма Уједињене Српске, који подразумијева економску обнову, отварање нових радних мјеста, запошљавање младих, враћање традиционалним српским вриједностима, стимулацију рађања, чување интегритета Републике Српске и даље јачањњ њене државности.

“Уједињена Српска подржаће кандидате коалиције СНСД-ДНС-СП Милорада Додика за српског члана Предсједништва БиХ и Жељку Цвијановић за предсједника Републике Српске”, рекао је Продановић.