Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је четвртак у Дервенти да Уједињена Српска економску политику темељи на бољем и бржем развоју, који је урадио тим за развој.
“Једини смо направили документ развоја Републике Српске у наредне четири године. То подразумијева 25.000 радних мјеста без отварања у канцеларијама него у реалном сектору”, рекао је Стевандић на трибини Уједињене Српске у Дервенти на којој је представљен програм странке и кандидати за посланике у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице четири.

Он је истакао да је подршка Милораду Додику и Жељки Цвијановић ствар логике, али и патриотизма јер је ријеч о кандидатима који имају суштинску подршку Србије, Русије и свих других који гледају добро на Републику Српску.

“Ми желимо да дамо додатну енергију у Републику Српску и да поручимо да национална политика у Сарајеву мора да буде одговорна, лишена поданика и послушника”, рекао је Стевандић.

Стевандић сматра да националну политику треба да спроводи патриотски блок која сарађује са својом владом, републиком и да постоји отворена линија Сарајево-Бањалука.

“Нећемо блокирати средства него ћемо доносити Републици Српској. Радићемо заједно и подизати плате, пензије, и почети са подстицајима за индивидулану производњу, туризам, услуге и све оно што недостаје. У супротности са тим је политика Савеза за промјене о ускраћивању 750 милиона, што је довело до завађања браће”, рекао је Стевандић.

Кандидат Уједињене Српске за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице четири Станиша Микеревић поручио је да 7. октобра неће побиједити ни изгубити ниједна политичка партија, него ће побиједити или изгубити народ.

“Народ паметном одлуком може изабрати добру будућност”, рекао је Микревић и поручио бирачима да гласају за листу “која блиста” и за заједничке кандидате.

Вечерашњој трибини присуствовали су представници СНСД-а, Социјалистичке партије, ДНС-а те представници одбора Уједињене Српске из сусјединих општина.