Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је на Јавној трибини “Куда иде Република Српска” одржаној у четвртак у Центру за културу у Угљевику да Српска има само два пута, а то су путеви међусобног разумијевања и бирања најбољих за презентовање на нивоу БиХ, и најбољих људи за економски развој Републике Српске. Додао је да је овај концепт добро прихваћен у јавности и у сваком граду има све више заговорника.

“Превише односа у Републици Српској је затровано, пуно је међусобне мржње, негативне енергије, а на нивоу БиХ се све у суштини распало. Треба потпуно да реорганизујемо и своје учешће у власти у БиХ, и начин управљања у Српској, и мислимо да за то имамо и млађе и боље и искусније људе који до сада немају ниједну мрљу и ништа нису покварили али су спремни да придоносе Републици Српској. Мислимо да смо на добром путу, захваљујемо се грађанима који нас прихватају гдје год да дођемо” истакао је Стевандић.

Предсједник Општинског одбора Уједињене Српске Угљевик Божидар Васић рекао је да постоји потреба за новом политичком странком каква је Уједињена Српска, обзиром да је у ттој локалној заједници једна странка на власти већ 20 година.

“Наш циљ је да се залажемо за бољи Угљевик и Републику Српску”, додао је Васић.

На трибини су говорили и потпредсједница УС Наталија Тривић, генерални секретар УС Невен Станић, те замјеник предсједника УС Славко Дуњић.