Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић поручио је сриједу у Добоју да очекује ће Уједињена Српска након октобарских избора бити најквалитетнији дио будуће власти у Републици Српској и на нивоу БиХ.

Стевандић је рекао да не постоји мјесто у Републици Српској у којем Уједињена Српска није понудила најбоље кандидате са брендираном политиком.

“Понудили смо брендирану политику, како националну која говори о репрезентацији Републике Српксе у Сарајеву и најбољим људима у Бањалуци, тако и економску политику новог, бољег, регионалног и економског развоја Српске”, изјавио је Стевандић.

Он је додао да се партија залаже и за пронаталитену политику, повратак младих и за “отварање врата” младима на управљачким мјестима.

“У Добоју смо саставили одличан тим искусних и провјерених људи чистих каријера, беспрекорних политичких и радних биографија, те привредних успјеха”, рекао је Стевандић, који је присуствовао конвенцији Градског одбора Уједињене Српске Добој.

Он очекује да ће Уједињена Српска из Изборне јединице пет имати представнике у Народној скупштини Републике Српске, те додао да ова партија својом снагом прави резултат и да се неће освртати на кампање осталих политичких субјеката.

Потпредсједник Уједињене Српске Душан Стојчић рекао је да је вечерашња конвенција у Добоју круна активности у протеклих годину дана.

“На вечерашњој конвенцији ћемо промовисати наше кандидате за Народну скупштину Српске у Изборној јединици пет и исказати подршку и заједничким кандидатима за предсједника Републике и српског члана Предсједништва БиХ”, изјавио је Стојичић.

Носилац листе Изборне јединице пет и предсједник добојске Уједињене Српске Ранкица Панић рекла је да листа има 11 кандидата, те да је циљ да буде изабран један посланик у Народној скупштини из ове јединице како би били незаобилазни фактор у развоју странке и Српске. (Срна)