Лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио je у Бијељини да је програмски циљ ове странке отварање 25.000 нових радних мјеста у реалном сектору.
“Наш програм предвиђа да сви грађани Српске имају једнака права и могућност запошљавања у реалном сектору, а не по канеларијама”, рекао је Стевандић новинарима након отварања канцеларије Уједињене Српске у бијељинском насељу Интергај.

Он је истакао да ова странка подједнако брине о свим дијеловима Републике Српске, о приградским, градским и сеоским срединама.

Стевандић, који је и носилац компензационе посланичке листе СНСД-а за Представнички дом парламент БиХ, каже да ће се, ако буде изабран, у Сарајеву борити за одбрану интереса Републике Српске.

Он је рекао да је отварање треће канцеларије Уједињене Српске у Бијељини уједно и завршна припрема за конвенцију која ће бити одржана 22. септембра за цијелу Семберију.

Кандидат Уједињене Српске за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице шест Александар Јовичић каже да је циљ ове странке да учини све како би био заустављен одлив младих из земље, те обезбијеђена економска сигурност.

“Неопходно је водити исправну политику у Сарајеву и у потпуности сачувати Републику Српску”, навео је Јовичић, наглашавајући да се, без економске стабилности, не може политички утицати ни на шта.

Носилац посланичке листе Уједињене Српске из Изборне јединице шест за Народну скупштину Републике Српске Цвијетин Лукић каже да ова странка на подручју Бијељине “расте” и има назаустављив развој.

“Снага наше странке сваким даном је све већа и желимо да дођемо до сваке улице и сваке куће како бисмо представили свој програм”, рекао је он.

Лукић, који је и потпредсједник странке, каже да Уједињена Српска очекује један директан посланички мандат из Изборне јединице шест.