Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је данас на страначкој конвенцији у Брчком да ова странка постоји у свим општинама и селима у Републици Српској и да се већ “уписала у велике странке, што је и био двогодишњи циљ”.

Он је рекао да је ово била девета конвенција Уједињене Српске на којој су представљени њени кандидати за изборе и на тај начин су завршене конвенције у свим избрним јединицама.

– Ово је веома битна изборна јединица гдје ми доказујемо своју снагу и гдје нисмо били заступљени довољно на локалним изборима, јер у већини општина у Изборној јединици шест нисмо изашли на изборе с обзиром да странка још није била формирана – рекао је Стевандић за Срну.

Он је додао да је ово што сада ради Уједињена Српска “велики успјех”, најављујући да ће за неколико дана у Бијељини бити отворене још двије канцеларије ове странке, поред једне постојеће.

– Тако ће Уједињена Српска имати више од 60 канцеларије у читавој Републици Српској и по томе се уписати у велике странке. То је наш циљ и то су поруке са наше конвенције у Брчком – да постојимо у свим општинама и селима и да смо се већ уписали у велике странке, што је за нас веома важно јер је то био наш двогодишњи циљ – истакао је Стевандић.

Он је додао да је Уједињена Српска, након данашње конвенције у Брчком, у свим изборним јединицама представила листе кандидата.

– Све листе су пуне у свим изборним јединицама и очекујемо најбоље могуће резултате. Ми често говоримо, пошто први пут излазимо на изборе, а излазимо у свим изборним јединицама, у свим општинама, да ћемо бити сигурно једини прави побједници на изборима, какви год буду резултати других партија – рекао је Стевандић.

Конвенција Општинског одбора Уједињене Српске одржана је у брчанском хотелу “Јелена”. Скупу су присуствовали чланови руководства Уједињене Српске.