У Бањалуци је у четвртак одржан консултативни састанак мандатара за састав нове владе Републике Српске Радована Вишковића и предсједника Уједињене Српске Ненада Стевандића.

Делегација Уједињене Српске потврдила је коалицију са Савезом независних социјалдемократа, те изразила подршку концепту и конституисању нове Владе Републике Српске.

Оцијењено је да је процес формирања власти започет успјешно и да је циљ да институције власти у Републици Српској буду формиране у скорије вријеме.

Потврђено је такође да је за успјех у провођењу договорених политика важна институционална стабилност како у извршној, тако и у законодавној власти, те да се код именовања кадрова у новој Влади руководи принципом одговорности и стручности, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Стевандић је рекао новинарима након састанка да Српска треба да има модерну, младу и брзу Владу сачињену од стручног кадра.

Он је додао да није разговарано о кадровским рјешењима, већ да кадровске, партијске и личне ствари буду стављене у други план с циљем подршке оваквом концепту Владе.