Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да Српска само жели истину о ратним дешавањима на подручју Сребренице и не ради ништа што би увриједило било који народ.

– Ако данас живимо у миру био би ред да се помире и жртве, а не да се једне глорификују, а друге понижавају – рекао је Стевандић током скупштинске расправе у вези са информацијом о извјештају Комисије о догађајима у и око Сребренице од 10. до 19. јула 1995. године.

Он је оцијенио да резултати рада Комисије за Сребреницу нису добри јер је сачињен извјештај који је пун неистина.

– Изнесене су гомиле лажи, без било каквих доказа. Тако је било зато што су притисци међународног фактора били огромни. Зато је извјештај потребно поништити, за шта имамо одговорност – нагласио је Стевандић.

Он је напоменуо да није постојао план за убијање у Сребреници јер нико не може сковати план за наводни геноцид за девет дана.

– Овим што данас радимо не вријеђамо никога. Драго ми је што смо постигли консензус и шаљемо поруке да све што сте нам наметнули силом није дуговјечно и да је боље да више чувамо част, него наше функције – закључио је Стевандић.