Након трибина у Вишеграду, Новом Горажду и Рогатици, Уједињена Српска одржала је у уторак и трибину у Источном Новом Сарајеву на којој су се представили кандидати за Народну скупштину РС у Изборној јединици осам.

“Сматрамо да својим капацитетом националне политике и добрим представљањем у Сарајеву можемо бити много боље рјешење него што је то сада. Мислим да имамо и много боље и образованије људе који могу да РС повуку напријед”,  рекао је предсједник Уједињене Српске др Ненад Стевандић. Додао је да ће се залагати за стабилну националну и економску развојну политику, истичући да су то “двије ноге” на којима ће чврсто стајати Република Српска.

Обраћајући се симпатизерима Уједињене Српске на трибини у Источном Новом Сарајеву, Стевандић је нагласио да ова странка нуди програм “тројства” политике, који је, како је навео, добро прихваћен међу грађанима Српске.

Он је истакао да ће доласком на власт патриотског блока бити отворене све линије са Републиком Српском, сваким градом, те да ће бити отварана нова радна мјеста, инвестирано у нове туристичке, производне, енергетске, потенцијале, али и у ИТ сектор и модерне технологије.

“Осим националне политике, наш други правац је економија. Развојем економије ми побољшавамо национални производ, могућност да се боље бранимо и то је план енергије развоја који смо написали и који подразумјева 25.000 радних мјеста у реалном секотру”, рекао је лидер Уједињене Српске.

Стевандић је додао да је он био први који је тражио да се у Источном Сарајеву направи болница, те да је поносан што је та политика уродила плодом и што је направљена болница која ће подићи ниво здравствених услуга у регији.

Носилац листе Уједињене Српске за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице осам Жарко Ковачевић рекао је да је програм ове странке реалан јер су га правили стручњаци, те да нису потребна никаква обећања већ само рад.

Кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске Гордана Вуковић рекла је да ће се у овој странци залагати за боље сутра омладине како би био спријечен одлив кадрова, али и за јачање економије и борбу против криминала и корупције.

Носилац листе СНСД-а кандидата за посланике у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице три Сташа Кошарац рекао је да не смије бити дизвољено да Сарајево наређује Бањалуци, те да је потребно обезбиједити политички простор и могућност да се у Сарајево не може ништа одлучивати без институција Републике Српске.

Кошарац је рекао да је потребно гласати за кандидата за члана Предсједништва БиХ Милорада Додика јер, како каже, да није било њега био би укинут Дан Републике Српске, доносиле би се одлуке ван институција Републике Српске, а америчка Амбасада би, како је оцијенио, радила шта год хоће.

“Осим Додика као члана Предсједништва, потребна нам је и Жељка Цвијановић као предсједник Републике јер кад ми одемо у Сарајево неко у Републици Српској мора предано да ради, окупља политичке структуре, да се ујединимо и дефинишемо политичке циљеве, формирамо нову владу и да у синергији наших кадрова у Сарајеву и Српској водимо Републику Српску као што то радимо ових година”, поручио је Кошарац.

Кошарац је рекао да је циљ СНСД-а да се у заједничким институцијама БиХ окупи екипа људи који ће вратити све уставне надлежности које су одузете Републици Српској, како би се на тај начин институционално ојачала Република Српска.