Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић тврди да представници Савеза за промјене свакодневно дају примјер како раде против Српске и урушавају њене интересе.
Стевандић је новинарима у Бањалуци рекао да је најновији примјер нерада и неодговорности Савеза за промјене то што је предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић у заједничкој акцији са предсједавајућим Дома народа БиХ Сафетом Софтићем учествовао у препуштању Бошњацима функције предсједника Независног одбора, као независног тијела полицијске структуре БиХ, ван правила која су договорена.

Он је напоменуо да је Независним одбором руководило лице српске националности Татјана Кљечанин-Мартић, која је ради одласка на другу функцију разријешена дужности на свој захтјев.

“Босић није заштитио наше интересе тако што је друга два Србина требало да именује да предсједавају или новог који је предложен из Брчко дистрикта, већ је предсједавање препустио представнику Бошњака који је потпредсједник и који на то по договору нема право”, појаснио је Стевандић.

Он је рекао да је то “примјер како Босић испуњава жеље Сафета Софтића”,

“Исто тако препустили су контролу над обавјештајном службом, јер су у политичким обрачунима смијенили представника српског народа због чега је Обавјештајно-безбједносна агенција /ОБА/ без икакве контроле и њоме руководе ратни кадрови СДА”, додао је Стевандић.

Стевандић каже да је ово примјер како Савез за промјене једно прича, а друго ради и да је, како оцјењује, њихов напад и рат против Републике Српске искључиво у интересу оних који су их поставили на ту функцију, а углавном представљају СДА као политичку организацију која је тренутно вођа власти у Савјету министара.

Он је рекао да представници Савеза за промјене могу ово да поправе и да врате српског представника на предсједавајуће мјесто јер му оно припада, као и да врате српског представника у контролу рада обавјештајне службе које му припада.

“Они то ништа не раде, јер су комплетан обавјештајни и безбједносни апарат испоручили бошњачким ратним кадровима и препустили им да руководе, а сада им препуштају и надзорна тијела”, каже Стевандић.

Стевандић је позвао представнике Савеза за промјене у Савјету минитара да поднесу оставке и напусте функције на које су, како тврди, изабрани вољом СДА или да јавно признају да су политичка фракција СДА која ради у њиховом интересу.