Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је у Дневнику плус да је политички простор већ дуго затрован, те да је опозиција на јучерашем засједању била спремна да “нападне” премијерку Српске Жељку Цвијановић.

“Како су јуче на Дневном реду били одговори министара, чини се да су у бијесу због тога, прибјегли на неки начин ружним ријечима и квалификацијама. У недостатку аргумената и добрих програма, када сте без алтернативе, тада прибјегавате најнижем нивоу комуникације”, истакао је Стевандић.

Подсјетио је да су опозициони посланици до сада бојкотовали премијерку Српске у НСРС.

“Највећа грешка Савеза за промјене и њихових људи у Сарајеву јесте то што нису понудили алтернативу. Немају приједлога за напредак, пројекте… И тамо гдје су били надлежни, крахирали су. То се највише види сада када је мигранска криза у питању. На крају је МУП Српске андгажован да ради посао, које институције БиХ нису, јер су се бавиле сукобима са Републиком српском”, казао је Стевандић.

Додао је да је управо то довело до подјеле и неповјерења.

Стевандић је рекао да су међународне институције констатовале да су Влада и Народна скупштина Српске најуспјешније институције у БиХ.

Цијели разговор погледајте у видеу: