Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је 1. јуна у Зворнику да очекује да Уједињена Српска на октобарским изборима освоји мандат у Изборној јединици седам и побједу интегритета Републике Српске.

“Алтернативе које нуди Савез за промјене нису алтернативе, него промјене на горе, док је Уједињена Српска једна од алтернатива на боље”, рекао је Стевандић у паузи Изборне скупштине Градског одбора Уједињене Српске Зворник.

Он је додао да сарадња представника Савеза за промјене у заједничким органима БиХ није била на нивоу.

Стевандић очекује да ће у новом изборним циклусу све ићи како треба и да ће Бањалука и Сарајево функционисати једном душом, да се на дневној бази договарају како би Република Српска била стабилна и сигурна.

“То је политика Уједињене Српске. Поносан сам како је то народ Српске добро разумио”, рекао је Стевандић и поновио да та странка, без икаквих калкулација, подржава кандидата за предсједника Републике Српске Жељку Цвијановић и кандидата за српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Стевандић је рекао да је Уједињена Српска комплетирала Изборну јединицу седам на најбољи могући начин, са људима који траже и чекају шансу да воде стабилну Српску.

За предсједника одбора на Изборној скупштини Градског одбора Уједињене Српске Зворник изабран је др Мирослав Продановић.Он је најавио да ће зворнички одбор Уједињене Српске бити водиља у политичком животу и дијалогу града Зворника, регије Бирач, па и цјелокупне Републике Српске.

“Циљеви Градског одбора Зворник прокламовани су у Статуту Уједињене Српске, а то је економски развој, запошљавање и останак младих људи на овом простору, да заснивају породице и доприносе укупном развоју своје републике”, рекао је Продановић.

Он је рекао да је групи људи из Савеза за промјене ближе Сарајево од Бањалуке и да су ставили личне интересе изнад интереса националног идентитета.

Носилац листе Уједињене Српске за Изборну јединицу седам Миладин Радовић нагласио је да се Уједињена Српска залаже за развој привреде и породичног бизниса.

Радовић, који је и пресједник Општинског одбора Уједињене Српске Братунац, рекао је да ова странка окупља велики број младих људи који се боре да остану у својој држави и да раде, а не да иду из земље.