Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да ова партија има “надмоћан економски програм и националну платформу” и да припада блоку који на предстојећим изборима не побјеђује ради себе, него ради интереса Републике Српске.

Стевандић је рекао за Срну, након конвенције Уједињене Српске у Бањалуци, да је ова партија пред око 500 гостију и пријатеља демонстрирала своју спремност за изборе.

– Гост на конвенцији је била и премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић која је добила нашу подршку на изборима за предсједника Републике Српске. Потпуно смо свјесни да је наш концепт заједнички и да се он темељи на развоју и очувању Републике Српске – рекао је Стевандић.

Он је додао да Уједињена Српска безрезервну подршку даје и предсједнику Републике Српске Милораду Додику на изборима за члана Предсједништва БиХ.

– Заједно се залажемо за очување Републике Српске и да коначно у Сарајеву заигра права репрезентација Српске – рекао је Стевандић.

Он је нагласио да је Уједињена Српска потпуно технички опремљена за изборе и њени одбори су распоређени у сваком граду и општини.

– Свјесни смо да имамо надмоћан економски програм, надмоћну националну платформу и да смо грађанима објаснили да припадамо блоку који на овим изборима не побјеђује само ради себе, него ради интереса Републике Српске, ради заштите будућности наше дјеце – рекао је Стевандић.

Он је навео да друга понуда укључује да се о Републици Српској одлуке доносе ван Српске, а ту понуду носи Савез за промјене.

– Наша понуда не садржи да други одлучују о нама, него да сами одлучујемо о својој судбини. Ми смо као народ успјели да се уздигнемо у посљедњих 12 година у Републици Српској и да сваки дан будемо јачи и да демонстрирамо одлучност да сами одлучујемо о својој судбини – истакао је Стевандић.

Према његовим ријечима, то је тренутно препознато као нека врста опасности за сарајевске политичке кругове и они су инструментализацијом Савеза за промјене покушали да зауставе тај процес.

– Данас се Уједињена Српска поноси својом улогом у расвјетљавању тих политичких концепата, од којих је концепт који ми заступамо добар за Републику Српску и однијеће велику побједу. Концепт Савеза за промјене је веома лош и треба да доживи велики пораз па да се партије које му припадају реорганизују и врате националном програму, у којем је некад СДС као витални дио тог савеза учествовао – рекао је Стевандић.

Он је додао да је Уједињена Српска данашњим даном показала да спада у велике партије, која има програм, идеје, људе, инфраструктуру, као и сву техничку подршку коју треба да има партија која побјеђује на изборима.

Уједињена Српска представила је данас у Бањалуци аудио, видео и штампани материјал, те лого и слоган који ће се користити у предстојећој камапањи.