Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић поручио је у недјељу навече у Теслићу да ова странка има супериорне концепте националне, економске и пронаталитетне политике, као “тројства” на коме се заснива опстанак и развој Републике Српске.
Стевандић каже да се ова партија залаже за бољу националну политику у Сарајеву, која ће чувати Републику Српску, сарађивати са њом и протекле четири године “губитака и међусобних свађа поништити заувијек како би се створила једна репрезентација која је на дневној линији са Бањалуком, а не против ње”.

“Са економске тачке наш програм развоја предвиђа 25.000 радних мјеста, енергију за запошљавање у реалном сектору, као и најбољи програмски документ о привреди и запошљавању ван канцеларија. Имамо тимове наших људи који га стварају и привреднике који су способни да га изнесу”, рекао је Стевандић новинарима, прије почетка трибине ове партије у Теслићу.

Као свијетли примјер политике Уједињене Српске, Стевандић ја навео повратак младих и образованих људи из САД, Велике Британије и Аустралије, који су нашли своје мјесто у овој партији и учествују у креирању њене политике.

Носилац листе Уједињене Српске за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице пет Ранкица Панић каже да ће се, уколико буде изабрана, залагати за јачање институција Српске и њихово јединство, као и за унапређење економије и привреде.

Кандидат ове странке за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице пет Душан Стојчић учекује да ће ова странка, која први пут излази на опште изборе, остварити респектабилан изборни резултат.

“Поручујем грађанима да подрже ову странку која у протеклом периоду није ништа покварила, а урадила је доста корисних ствари за Републику Српску”, рекао је Стојчић.

Трибини Уједињене Српске у Теслићу као гост присуствовао је и кандидат СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице два Драган Богданић.