Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић истакао је да разговори које воде озбиљни људи као што су предсједници Србије Александар Вучић и Турске Реџеп Таип Ердоган, те предсједници Републике Српске Милорад Додик и Русије Владимир Путин имају огроман стартешки геополитички значај.
“Овакви разговори могу да послуже да се у будућности заштитимо и боље знамо шта ће се дешавати”, оцијенио је Стевандић.

Он је нагласио да у политици постоје озбиљни људи који имају квалитетне везе и баве се геополитичким пројекцијама, развојем економије и чувањем Републике Српске, у које се убраја и предсједник Српске, али да исто тако, са друге стране постоје и они који се баве подметањем и дезавуисањем.

Насупрот састанцима ове врсте, попут састанка Путина и Додика, постоје људи који немају контакте и знање, али се труде да затрују атмосферу у Српској и на “примитаван начин пласирају лажи и увреде”.

На питање Срне да прокоментарише наводе појединих медија да је на Радио-телевизији Србије “напао предсједника Српске, а бранио предсједника Турске и бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића”, Стевандић је категорично одбацио такве покушаје подметања и дезавуисања, који, како каже, не могу и неће проћи.

Напоменувши да таква подметања и дезавуисање која се пласирају посредством “пљувачких портала, медија и аналитичара” не заслужују било какав коментар, Стевандић је оцијенио да се на тај начин само покушавају дискредитовати сви оне који имају професионални интегритет и на озбиљан начин се баве националним пројектима.

“Тако се десило да ‘Слободна Босна’, ‘Индекс.ба’ и Небојша Вукановић, који се бави политичким враџбинама, напишу да сам на Радио-телевизији Србије подржавао Изетбеговића и Ердогана, а нападао Додика, што је до сада невиђено подметање”, истакао је Стевандић. (Срна)