Таргетирање политичких противника да би се њиховом стигматизацијом постигли политички ефекти, а на бази злоупотребе породице Драгичевић, јесте угрожавање безбједности нас и наших породица, што је постало учестало па се по том питању морају огласити надлежне институције и казнити сваког ко у томе учествује. Ово је на данашњој конференцији за новинаре поручио потпредсједник Народне скупштине Репубике Српске др Ненад Стевандић.

“Скупштина не може да хапси и оптужује а Тужилаштво не може да изгласава оно што је наша надлежност. Свако би требало да ради свој посао, надам се брзом рјешењу и истини за шта су задужени Тужилаштво, Министарство унутрашњих послова РС и Суд. Приликом гласања о извјештају Анкетног одбора био сам уздржан иако је било неких прихватљивих закључака, али је у извјештај и закључке убачен памфлет против РТРС, Српске новинске агенције и МУП РС. Све је злоупотријебљено за личне и политичке обрачуне што нема никакве везе са настанком трагичног догађаја”, рекао је Стевандић.

Он је истакао да је поносан што су на јучерашњој сједници НС РС усвојени закони којима је омогућено повећање плата за 270.000 људи, те да је тај ефекат Савез за промјене покушао да поништи таргетирањем и сатанизацијом.

“Они су били одсутни са сједнице, нису подржали повећање плата и пензија али зато учествују у подметањима, свађањима, вријеђањима и деструкцији. Не могу на стуб срама да буду стављени одговорни људи који брину о грађанима и повећавају им плате, док представници Савеза за промјене грађанима нуде само сукобе”, рекао је Стевандић.