Директорица предузећа “Премијер” из Добоја и потпредсједница Уједињене Српске Ранкица Панић добила је ласкаво признање “најменаџер&најкомпанија” у области текстилне индустрије у БиХ на 37. церемонији проглашења најбољих пословних људи и компанија у Босни и Херцеговини.

У Банском двору у Бањој Луци јуче је, у присуству неколико стотина најуспјешнијих менаџера, привредника, политичких и јавних личности Бање Луке и БиХ, стручни жири Независне агенције за избор и промоцију најуспјешнијих пословних људи и компанија додијелио 21 награду најуспјешнијим менаџерима и компанијама у БиХ. Жиријем је предсједавао Вибор Мулић, предсједник холдинга “Zepter International” из Варшаве, компаније која запошљава 120 хиљада људи широм свијета.

Након темељнe анализе, Жири је усвојио одлуку о наградама “најменаџер&најкомпанија”, те на завршној свечаности додијелио награђенима златне плакете и кристалне статуе са позлатом.

“Ова награда ми пуно значи јер је то признање за рад и залагање. Водим породично предузеће што представља велику одговорност и за чији су успјех потребни јасна визија и максимална посвећеност послу”, каже Ранкица Панић. Она додаје да све породичне фирме у БиХ дијеле исте проблеме и раде у лошем пословном амбијенту.

“Тренутно највећи проблем реалног сектора су високи порези и доприноси, те недостатак страних инвестиција. Потребни су нам страни партнери који ће обезбиједити модерне технологије и тржиште, а ми инфраструктуру и радну снагу јер су наше технологије застарјеле”, навела је Панићева.

Осим проглашења најбољих, манифестација у част бизниса протекла је и у знаку разговора и договора бизнисмена и представника власти са највиших нивоа о могућим правцима даљег развоја, унапређењу економије, бржем и већем регионалном повезивању, економским дометима и будућим шансама Босне и Херцеговине.

Поред награда менаџерима и компанијама, додијељено је и више “специјалних награда” за личност године, најбоље министре, начелнике, градоначелнике, амбасадоре, медије, личности у области културе и спорта, успјешне инвестиције итд.