Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић нада се добром резултату на предстојећим изборима и учешћу Уједињене Српске у новој влади РС.
Стевандић је у недјељу навече у Приједору, гдје је одржана Конвенција Градског одбора Уједињене Српске, рекао да је поносан на организацију у козарском региону, јер је ријеч о младим, искусним људи чистих каријера и биографија.

“Поносни смо на крајишку елиту која је и у Приједору и у Бањалуци, као и у Градишци и Прњавору, готово идентична. За нас је веома битно укупан добар резултат патриотске коалиције и побједа кандидата која омогућује да ми у Републици Српској сами одлучујемо о својој судбини”, рекао је Стевандић.

Он је додао да се Уједињена Српска нада сигурном посланику у парламенту Српске и учешћу у новој Влади, за коју сматра да ће бити најбоља у историји Републике Српске.

Стевандић је нагласио да Уједињена Српска подржава политички став очувања Републике Српске која сама одлучује о својој судбини.

“На другој страни имамо људе који се боре да Република Српска не одлучује о својој судбини већ одлучују њихови ментори. То је велика разлика и народ је то добро разумио”, оцијенио је Стевандић.

Предсједник Градског одбора Уједињене Српске Приједор Ненад Мејакић, који је носилац кандидатске листе за изборну јединицу један, рекао је да су задовољни кандидатима, њиховим квалитетима и да вјерују да ће успјети уз подршку својих суграђана.

Мејакић је напоменуо да је ова градска организација основана крајем прошле године и да су у том периоду формирали 27 мјесних одбора, те да сада представљају пуну кандидатску листу.