Новоизабрани потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић сматра да је предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик напуштањем данашњег састанка у Сарајеву са делегацијом Савјета за спровођења мира због неистицања заставе Српске показао да је моралан човјек и политичар.
Петковић је у изјави новинарима у Бањалуци оцијенио да ће бити настављена Додикова борба са политичарима у Сарајеву, али и да ће сада бити још већи напади међународне заједнице.

Коментаришући активирање Акционог плана за чланство БиХ у НАТО /МАП/, Петковић је рекао да је Народна скупштина Републике Српске раније по том питању заузела јасан став о војној неутралности Српске и да на том фону Српска треба дјеловати и у будуће.

Говорећи о свом будућем раду на позицији потпредсједника Народне скупштине Републике Српске, Петковић је рекао да ће ову фукцију извршавати на добробит свих грађана и да ће, прије свега, бити од користи предсједнику парламента Републике, као његов помоћник.

“Сматрам да својим практичним знањем, али и досадашњим искуством могу допринијети у ефикасности и законитости у раду највишег законодавног тијела Републике Српске”, оцијенио је Петковић.