Општински одбор од 29 чланова НДП из Источне Илиџе је, са једним суздржаним гласом, донио одлуку да напусти ову политичку партију и своје даље политичко дјеловање настави у Уједињеној Српској.

Предсједник општинског одбора, Зоран Трапара, изјавио је на данашњој конференцији за медије да прелазе у Уједињену Српску и као један од основних разлога навео то да је НДП преварио гласаче и није испоштовао своје принципе, те да им гласачи на протеклим изборима нису дали подршку због грешака руководства НДП-а.

НДП напуштамо зато што су превладали лични интереси појединаца, и што смо преварили наше гласаче који нам нису дали подршку за ово што је урадило руководство НДП-а. Донијели смо одлуку да наше даље политичко дјеловање буде у странци која ће се равноправно залагати за источни дио Републике Српске, као и за западни – рекао је Трапара.

Трапара је додао да су одлучили да, кад већ прелазе из опозиције у позицију, да се придруже партији која највише тежи уједињењу Републике Српске.

Костадин Васић, координатор за изборну јединицу број 7 и 8, рекао је да се унутар СДС, ДНС и ПДП у источном дијелу Републике Српске дешавају чудне ствари.

– Одустајање од платформи, од програма и циљева странака које су формиране ради неколико људи, се дешава у свим овим партијама. Уједињена Српска има најбољи програм и платформу. Људи то препознају и масовно, послије октобарских избора, прелазе у Уједињену Српску – рекао је Васић.

Васић је позвао све оне који су незадовољни да се придруже Уједињеној Српској, те на тај начин промијене људе које су, како каже, њих слагали.

Неки, најчешће из СДС-а, за људе који мијењају странке, кажу да су прелетачи. Ја бих прије рекао да сте ви, господо, из врха политичких партија издали своје гласаче и одборнике, те да партијским једноумљем покушавате да потлачите све људе – рекао је Васић.