У петак, 23.11.2018. године, одржана је сједница Предсједништва Уједињене Српске а након тога свечани коктел у Кристалној дворани хотела Босна у Бањалуци поводом три године постојања Уједињене Српске.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је на конференцији за новинаре да ће УС показати своју снагу у власти Републике Српске и на нивоу БиХ. Додао је да је Уједињена Српска раније договорила учешће у новој Влади Републике Српске, али да ће касније бити одлучено касније које ће јој министарство припасти и који ће га људи водити.

“Уједињена Српска жели да учествује у Влади концепта и боље Републике Српске. Имамо за то велике шансе јер посједујемо помирену политику на нивоу Републике Српске и на нивоу БиХ”, истакао је Стевандић.

Он је рекао да Уједињена Српска намјерава наставити са успјехом и да ће ширити идеју, организацију и странке у наредном периоду.

Истакао је да је вријеме након избора за многе политичке партије било период проблема и превирања, а за Уједињену Српску наставак позитивне кампање, долазак још више људи и јачање странке.

“Уједињена Српска данас слави три године постојања, успјех на парламентарним изборима, као што је био успјех и на локалним изборима. Намјеравамо да наставимо успјех и да будемо фактор помирења и кохезије у Републици Српској и да чувамо националну и домаћинску политику”, закључио је Стевандић.

Свечаности су присуствовали бројни чланови и симпатизери партије, предсједница РС Жељка Цвијановић, предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић и министар финансија Републике Српске ЗоПредсједница Републике Српске и потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановићева је рекла да ће на Уједињену Српску, као једног од коалиционих партнера, рачунати када је ријеч о стабилности институција и новој Влади Републике Српске која ће ускоро бити успостављена.

“Интереси Републике Српске су јаке институције, функционалан буџет који извршава своје обавезе и политичка стабилност која ће нам омогућити да се бавимо развојем”, рекла је Цвијановићева данас новинарима у Бањалуци, након што је присуствовала свечаности обиљежавања постојања три године Уједињене Српске.

Цвијановићева је упутила честитке Уједињеној Српској на активизму и политичким успјесима партије која има само три године, а већ је успјела да постане парламентарна странка и саставни дио одлучивања у претходном периоду.