Представници Уједињене Српске позвали су данас политичке субјекте у Републици Српској да обезбиједе грађанима економски просперитет, а не сукобе, јер, како кажу, грађани желе конкретна дјела и мјере које ће побољшати животни стандард и убиједити их да је Српска право мјесто за живот и подизање породице.

На конференцији за новинаре Уједињене Српске оцијењено је да су протекла дешавања у Народној скупштини Српске показала превелику жељу опозиције за влашћу, те њихову малу или непостојећу жељу за развојем Српске.

Генерални секретар Уједињене Српске Невен Станић рекао је да су представници опозиције показали да је њихов домет и поимање парламентарне борбе у рангу борбе испред, а не у Народној скупштини.

“На сву срећу, причамо о појединцима, јер нису сви таквог става унутар опозиције. На основу снимака види се одређена срамота и незадовољство на лицима одређених посланика када су дошли до радног Предсједништва парламента, јер су свјесни чињенице да је погрешно то што раде и што су дио Савеза за промјене чију политику представљају и имплементирају”, рекао је Станић.

Члан Предсједништва Уједињене Српске Миле Аљетић рекао је да је Народна скупштина једна од најзначајнијих државотворних институција Републике Српске у којој морају да се креирају политике и закони и да је као такву треба чувати и поштовати.

“Покушаји изазивања сукоба, прављење инцидената и прекидање рада представничког тијела, нису разумљиви и нису чин некога ко поштује институције своје државе. Институције се поштују тако што се дјелује у њима у складу са цивилизованим дијалогом и тако што се на демократске и правне начине указује на евентуалне неправилности у њима”, истакао је Аљетић.

Предсједник Актива младих Уједињене Српске Бањалука Милош Роквић поручио је да је неопходно јединство и сарадња с циљем доношења најбољих могућих рјешења и закона, а на тај начин и унапређења живота грађана, као и очувања суверенитета, интегритета, мира и стабилности Српске.

“Сваком озбиљном и савјесном грађанину није интересантно, нити је свој глас дао да гледа инциденте, који личе онима у ријалити програмима, у инстуцији која је носилац законодавне власти”, закључио је Роквић.

Извор: СРНА