Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић поручио је у недјељу у Бањалуци да ће ова политичка партија бити усмјерена на побједу политичких снага које хоће да српски народ има Републику Српску, а не на оне који хоће да имају газде.

“Имамо намјеру да вам покажемо снагу и кажемо да ће Уједињена Српска бити одлучујући фактор на предстојећим општим изборима и да ту неће бити никакве трговине и погодбе. Република Српска ће се борити да сама одлучује о својој судбини, те да доноси економске, националне и сваке друге платформе”, рекао је Стевандић на Конвенцији Уједињене Српске на којој је потврђена сарадња са СНСД-ом.

Конвенцији Уједињене Српске присуствовали су и предсједник и потпредсједница СНСД-а Милорад Додик и Жељка Цвијановић.

Додик је истакао је да је Уједињена Српска аутентична политичка организација која је настала с циљем јачања повјерења у Републику Српску и њене институције.

“Уједињена Српска је настала да би било ојачано повјерење у наш начин живота и све оно што смо морали да бранимо, помало изненада, због начина на који су представници Српске радили у заједничким институцијама БиХ гдје су, умјесто да заступају Републику Српску, заступали Сарајево, а заступали су га и овдје у Бањалуци”, рекао је Додик и додао да Уједињена Српска и СНСД конципирају заједничку стратегију наступа на општим изборима и да СНСД подржава напоре које чини ова странка.

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да партнерство СНСД-а и Уједињене Српске треба да допринесе платформи којом ће бити дефинисано да на патриотски начин дјелују у наредном периоду, као што је било и до сада.

Конвенција је одржана у пуној Спротској дворани “Обилићево” у Бањалуци а на њој су представљени и носиоци листа Уједињене Српске на предстојећим изборима.