Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је у недјељу навече у Градишци да Уједињена Српска представља велику политичку организацију са огромном инфрастуктуром и људима чистих каријера, који сваки дан добијају све већу подршку грађана.

“Било је потребно одређено вријеме да се упишемо у регистар великих политичких организација које могу да задовоље све потребе Републике Српске, њених грађана, њеног развоја и заштите, а исто тако да странка може да партиципира на нивоу БиХ као најбољи дио репрезентације Српске”, рекао је Стевандић на Конвенцији Општинског одбора Уједињене Српске Градишка, одржаној 1. јуна у Културном центру Градишка.

Он сматра да су кандидати у изборним јединицама бањалучке и градишке регије узданице Уједињене Српске, али да за њима нимало не заостају кандидати ове странке на листама у свим осталим изборним јединицама у Српској.

На Конвенцији су представљени кандидати за посланике у Народној купштини Републике Српске из Изборне јединице два.

Замјеник предсједника Уједињене Српске Славко Дуњић, који ће бити носилац листе за Изборну јединицу Градишка, Лакташи, Србац и Прњавор, очекује да Уједињена Српска буде друга странка по броју освојених гласова у Градишци и трећа на нивоу Изборне јединице.

“Импресивно је на Конвенцији Уједињене Српске у Градишци. Користим прилику да се срдачно захвалим Организационом одбору на челу са Радомиром Пјанићем. Пуно хвала младима на челу са предсједником Николом Мумалом, координаторима из Избпорног штаба и њиховим активистима који су испунили ову прекрасну салу”, рекао је Дуњић.

Конвенцији Општинског одбора Уједињене Српске у Градишци присуствовали су предсједник Општинског одбора СНСД-а Градишка Зоран Аџић, те бројни функционери, чланови и спимпатизери Уједињене Српске.