Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић затражио је одговор представника опозиције и Савеза за побједу на питање да ли су они за анархију, линч, насиље, међусобне сукобе и инциденте, или за демократске и фер изборе на којима би се народ изјаснио и одлучио ко треба да води Српску.
Стевандић је рекао Срни да се у складу с тим мора знати ко се за шта залаже у Српској.

Он је додао да је потребан став опозиције када је ријеч о таргетирању и увредама које се на рачун највиших представника институција Српске износе на Тргу Крајине, односно на окупљањима групе “Правда за Давида”.

“Опозиција прије подне има неку кампању, а поподне иде да протестује са онима који говоре да смо ратни злочинци, да је /предсједник Српске Милорад/ Додик овакав и онакав…”, рекао је Стевандић.

Он је истакао да сви који представљају институције Српске и имају задатак да оне остану стабилне како би Република функционисала, трпе у задњих неколико дана најнепримјереније притиске, али и нејневјероватније увреде и таргетирања са циљем да се изазову инцидентне ситуације у предизборној кампањи.

Стевандић је нагласио ће са јаким институцијама Српска опстати, те да би сви требало да знају да држава неће дозволити да буде угрожена.

“И поред тога што коректно и с пуно поштовања и трпљења реагујемо на све провокације и увреде, спремни смо да бранимо Српску и њене институције”, поручио је Стевандић и додао ће бити реаговано на законит начин како би се спријечили било какви инциденти.