Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да је Република Српска највећа српска побједа у посљедњих 200 година која се мора сачувати и развијати, јер је гарант слободе српског народа са лијеве стране Дрине.

На предизборној трибини у Братунцу Стевандић је истакао да је та побједа остварена зато што су Срби били сложни и уједињени и да је циљ Уједињене Српске да уједињени са својим коалиционим партнерима у Сарајеву и Бањалуци штите интересе Српске и српског народа.

“Ово је важна изборна јединица, јер се у Братунцу зна колико је скупа Република Српске и колике су жртве за њу пале и шаљемо одавде поруку да хоћемо боље људе у Народној скупштини Републике Српске и велику српску побједу и већину”, поручио је Стевандић.

Када је ријеч о изборима за Парламентарну скупштину БиХ, Стевандић је рекао да Успјешна Српска жели боље и честитије људе у њеном новом сазиву да би Република Српска била мирна, а не да се свађа са БиХ.

“Потребни су нам јаки људи у Сарајеву који ће штитити Српску и омогућити јој миран развој и економски напредак”, појаснио је Стевандић.

Он је позвао становнике Братунца да изађу на изборе и дају подршку листи младих, образованих и некомпромитованих кандидата Уједињене Српске у Изборној јединици седам, те заједничком кандидату за српског члана Предсједништва БиХ Милораду Додику, а за предсједника Републике Српске Жељки Цвијановић.

На трибини је представљено 12 кандидата Уједињене Српске за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице седам, те кандидат СНСД-а за Представнички дом парламента БиХ Лазар Продановић коме Уједињена Српска пружа подршку као заједничком кандидату из ове изборне јединице.

Продановић је позвао на јединство коалиционих партнера јер то гарантује најбољи изборни резултат и побједу.

“Очекујем да ће Уједињена Српска, која први пут излази на изборе, узети гласове опозиционих странака у Српској које раде против њених интереса у Сарајеву, те да ће гласачи ове странке подржати коалиционе кандидате Милорада Додика и Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске“ , истакао је Продановић.