Актив жена Уједињене Српске донирао је спремник за воду капацитета 1000 литара породици Савановић из бањалучке мјесне заједнице Поткозарје.

Сузана и Жељко имају десеторо дјеце и, како истичу, највећи проблем им је недостатак воде за пиће.

“Имамо бунар али ту воду користимо само за прање веша, не може се пити. Ево већ пола године су нам суве чесме. Повремено нам ватрогасци довезу воду. Комшија нам је посудио једно буре од 1000 литара али то нам није довољно за нас 12, тако да нам донација Уједињене Српске много значи посебно сада кад су велике врућине и када морам често купати дјецу”, каже Сузана.

Многобројну породицу Савановић посјетиле су предсједница Актива жена УС Мирела Кајкут Зељковић и предсједница Актива жена УС Бања Лука Миња Шурлан, а поред њих двије, у обезбјеђивању донације учествовале су и потпредсједница УС Наталија Тривић и др Биљана Благојевић.

“Савановићи су се обратили за помоћ Активу жена Уједињене Српске и заиста нам је било драго да помогнемо тој породици. Ово је само једна у низу хуманитарних акција Уједињене Српске са којима ћемо наставити у наредном периоду – рекла је Шурланова.