На међународном џудо турниру који је данас почео у Прњавору учествује 380 такмичара из седам земаља.

Турнир је отворио предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, а домаћин је Џудо клуб “Соко – М” из Прњавора.

Стевандић је поручио да Прњавор показује своје богатство, беспријекорне људе који већ осам година окупљају друге људе из великог броја земаља и промовишу најбоље вриједности здравог тијела и духа.

“Можемо да им честитамо и помогнемо да сљедеће године буде још већи, грандиознији турнир и да традиција буде настављена”, рекао је Стевандић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да је Прњавор постао познат изван граница Републике Српске, између осталог, и по овом турниру.

“Велики број младих људи који су дошли из седам земаља говори о успјеху организатора, што заслужује похвалу и подршку”, истакао је Томаш.

Предсједник и тренер Џудо клуба “Соко – М” Живко Милијаш рекао је да су учешће на турниру узели такмичари из земаља региона, као и из Румуније и Бугарске.

Он је рекао да џудо спорт у Републици Српској и БиХ напредује крупним корацима.

“Од јесени ће се, у сарадњи са Европском џудо федерацијом, овај спорт почети тренирати у осам школа у Републици Српској, о чему је постигнут договор и са Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске”, најавио је Милијаш.

Турниру у Прњавору претходио је џудо камп на којем је учествовало 250 такмичара из шест земаља.