Шаровић: Аутопут Сарајево-Београд да иде преко романијског платоа и Вишеграда

Потпредсједник Уједињене Српске Мијат Шаровић изјавио је на јучерашњој конференцији за новинаре у Фочи да је став руководства странке да траса ауто-пута Сарајево-Београд мора да иде преко романијског платоа и Вишеграда до Вардишта на граници са Србијом.
Он је истакао да је овај пут најзначајнији инфаструктурни, а можда и капитални пројекат у историји овог подручја.

“Зашто је приоритет та дионица – зато што би више од 80 одсто ишла кроз Републику Српску, а траса преко Тузле би ишла више од 80 одсто кроз Федерацију БиХ. Други разлог је тај што је регулационим планом Републике Српске већ предвиђена изградња ауто-пута од Бањалуке до Бијељине и тај дио се већ наставља по заврштеку дијела до Добоја”, рекао је Шаровић.

Он је додао да Уједињена Српска има одговоран приступ према цјелокупној територији и свим грађанима Српске.

За трасу ауто-пута преко Тузле, Брчког и Бијељине, која је препоручена декларацијом парламента БиХ, Шаровић је рекао да примарно одговара бошњачком народу и да је неприродно да је њен главни протагониста /замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ/ Младен Босић, који би требао да заступа српске интересе у БиХ.

Потпредсједник Уједињене Српске Жарко Ковачевић сматра да је чудна и необична декларација која је усвојена у парламенту БиХ, а која нема обавезу да буде примијењена.

“Чудно је да човјек који представља дио српског народа може да стоји иза такве декларације, а да не води рачуна шта је став легалних органа Републике Српске. Неко ће рећи да је локални патриота или да смо ми локалне патриоте, али ако су институције Српске становишта да тај пут иде преко Романије и Вишеграда, не знам одакле другим људима право да то мишљење усаглашавају на други начин са представницима Федерације”, рекао је Ковачевић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.