Хашки трибунал скрива улогу оних који су креирали рат

 

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да је Хашки трибунал, изрицањем првостепене пресуде генералу Ратку Младићу, потврдио да је необјективан и не може бити мјерило за правду и правичност.
“Хашки трибунал у своје табеле није хтио да упише хрватске генерале Младена Маркача, Анту Готовину, команданта муслиманских снага у Сребреници Насера Орића, припаднике муџахединских одреда, јер нису били у плану да буду окривљени. Пројектована је другачија историја и Хашки трибунал не може бити мјерило за правду, а поготово да пише историју”, рекао је Стевандић.

Он сматра да Хашки трибунал, пресудама које доноси, скрива улогу оних који су креирали рат на простору БиХ.

“Овај суд пројектује кривце и жртве да би била сакривена улога оних који су деведесетих година прошлог вијека овдје правили планове за рат и крвопролиће. Надам се да није пројектована нека будућа дестабилизација на простору Балкана”, додао је Стевандић.

Првостепено вијеће Хашког трибунала за злочине у бившој Југославији осудило је некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића на доживотну казну затвора.

Leave a Reply

Your email address will not be published.