Фролов: Русија није ратоборна, већ фактор стабилности и мира

Русија није ратоборна, већ је фактор стабилности и мира, како на Балкану тако и у свијету, изјавио је замјеник руског амбасадора у БиХ Петар Фролов. Он је истакао да Русија, која се територијално простире од Европе до Азије, не може, а да не игра важну улогу у међународним односима и понаша се као велика сила.

“Русија утиче и на ситуацију на Балкану, на Блиском истоку и свугдје гдје има своје интересе”, рекао је Фролов на предавању “Русија као гарант стабилности у свијету” на којем је говорио о привредној, политичкој и културној сарадњи Русије и Републике Српске.

Он је захвалио Активу младих Уједињене Српске који је организовао  предавање на којем је разговарано о улози коју Русија има у свијету и на Балкану.

“Сваки овакав састанак и разговор нам је битан јер је ријеч о контакту са људима, а посебно студентима и младима”, навео је Фролов.

Предсједник Актива младих Уједињене Српске Миле Аљетић рекао је да је политичка, економска и културна сарадња Русије и Српске у сталном порасту.

“Годинама уназад спроводе успјешне реформе које их враћају у центар свјетских збивања. Све су присутнији на Балкану и ово данашње предавање је значајно да би се грађани Српске и Бањалуке упознали са политичким, привредним и културним утицајем Русије на овим просторима и у свијету”, рекао је Аљетић.

Предавању Фролова у бањалучком Културном центру Бански двор присуствовали су предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, представници организација младих парламентарних партија у Српској и бројне личности из јавног, политичког и друштвеног живота Бањалуке и Српске.

Leave a Reply

Your email address will not be published.