У Актив укључити што више жена са руралног подручја

У Челинцу је јуче (21.06.2017.) одржан радни састанак Предсједништва Актива жена ОО УС Челинац са предсједницом Актива жена УС Мирелом Кајкут Зељковић.

На састанку је разговарано о организацији Актива жена, те плановима и будућим активностима.

Предсједница Актива жена ОО УС Челинац Сања Пуповац рекла је да ће у наредном периоду настојати да у Актив буде укључено што више жена из руралног подручја општине Челинац, како би и саме допринијеле рјешавању проблема који их највише муче – незапосленост, изградња комуналне инфраструктуре на селу, те бољи услови за образовање и учешће у културним и спортским садржајима.

Пуповчева је подјестила да је у Савјет мјесне заједнице Вијачани Горњи изабрана чланица Уједињене Српске Наташа Јанковић која је врло активна у раду Савјета.

Састанку челиначког Актива жена присуствовала је и предсједница Актива жена ГО Бања Лука Миња Шурлан, па су договорене заједничке активности ова два Актива.

Предсједник Општинског одбора УС Челинац Зоран Кузмановић и потпредсједник ОО УС Челинац Гојко Дујаковић такође су били на састанку и подржали активности жена Уједињене Српске.

Leave a Reply

Your email address will not be published.