Стевандић: Постоје миљеници странаца, али кључну одлуку доносе грађани

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да у БиХ, Србији и Хрватској постоје међународни миљеници или фаворити на политичкој сцени, али да упркос томе на изборима кључну одлуку доносе грађани.

“Када се анализира политичка сцена тачно се може видјети ко су фаворити међународне заједнице, као и политичких фактора и удружења из Федерације БиХ и невладиног сектора. У овом смислу имамо поклапање међународних и фактора из ФБиХ”, рекао је Стевандић коментаришући писање портала “Говори Србија” да су одређене западне амбасаде и службе тражиле од опозиције у Републици Српској да Иванић стане на “црту” Милораду Додику након његове потврде да ће бити кандидат за српског члана Предсједништва БиХ.

Лидер Уједињене Српске сматра да је Српска у озбиљном стадијуму политичке зрелости и да грађани веома добро разумију међународне и ставове из ФБиХ.

“Сви међународни фаворити у Србији су пропали на изборима, а неки нису остварили ни парламентарни статус попут Чеде Јовановића. Опасно је бити међународни фаворити, ако народ има политичку зрелост”, закључио је Стевандић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.