Стевандић: Безбједносне структуре на нивоу БиХ против Српске

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић тврди да ће СДА у наредном периоду у безбједносним структурама на нивоу БиХ запослити 1.500 људи, а Савез за промјене 500, те да ће једни радити на рушењу Републике Српске, а други њеног предсједника Милорада Додика.
“Објављена је информација да је лидер Бошњака Бакир Изетбеговић организовао обуку за 9.000 припадника који су представљени као нека тајна војска. Овдје није ријеч о тајној војсци, него о људима коју су посредством Савеза босанских џемата и војног крила СДА придружени свим институцијама БиХ и паралелни су систем власти”, рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Он сматра да је ово урађено зато што Савез за промјене у институцијама БиХ ни о чему не води рачуна.

“Ово све координишу Изетбеговић и директор Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Осман Мехмедагић. Вјерујем да надлежне безбједносне институције у Републици Српској о овоме имају потребне информације”, додао је Стевандић.

Он је навео да његова позиција и позиција Уједињене Српске не зависи од функције коју обавља.

“Надам се да ће лидер ДНС-а Марко Павић схватити да је била претјерана свађа са мном и да људи у општинама могу да изаберу партију коју желе. Не желим да доприносим оваквој врсти свађе или нервозе”, рекао је Стевандић.

Он је оцијенио да је добро што ће сутра у Бањалуци бити одржана сједница Комисије за израду споразума о међусобним односима политичких субјеката у Републици Српској, јер је неопходан дијалог и заједништво у Српској.

Генерални секретар Уједињене Српске Невен Станић рекао је да ова странка има формираних више од 45 одбора у градовима и општинама у Српској, те да ће у наредом периоду бити конституисан страначки савјет за међународне односе и сарадњу.

Шеф тима за развој Уједињене Српске Марио Милановић каже да ће стручним тим партије, који чине успјешни економисти, правници, инжењери и пољопривредници сачинити Стратегију за развој Републике Српске, с циљем уанпређења привредних активности и заустављања одласка младих људи. (Срна)

Leave a Reply

Your email address will not be published.