Славко Дуњић донирао отпремнину у хуманитарне сврхе

                   

Народни посланик и замјеник предсједника Уједињене Српске прим. др Славко Дуњић рекао је на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци да је комплетну отпремнину коју је добио приликом пензионисања дао у хуманитарне сврхе.

“Поједини медији, на првом мјесту БН, објавили су прије четири дана да сам се пензионисао и из скупштинског буџета узео отпремнину од око 10.000 КМ. Ја немам никаквих тајни и желим да јавност зна праве податке. Тачно је да сам током 2017. године напунио 65 година старости и нешто више од 40 година радног стажа. Према Закону о пензијско-инвалидском осигурању и Закону о раду морао сам бити пензионисан. У пензију сам отишао као професионални посланик и добио сам отпремнину у износу од 8.797 КМ, а не од “око 10.000 КМ” како је то БН објавио – рекао је Дуњић. Он је истакао да је 14. фебруара, дакле 15 дана прије него што су медији објавили вијест о његовом пензионисању, отпремнину донирао у хуманитарне сврхе.

“Новац сам донирао Фонду за дијагностику и лијечење дјеце у иностранству, Удружењу “Нарцис” из Градишке које помаже женама обољелима од карцинома дојке, Српској православној цркви и Фудбалском клубу “13 скојевки”. Највећи дио средстава, скоро половину, донирао сам брачном пару Гајић из Градишке који имају седморо дјеце. Ради се о младој, здравој породици која је прије неколико година живјела у само девет квадрата. Ја сам преузео бригу о њима, помогао сам им да прошире стамбени простор на 50-60 квадрата, а у плану је доградња још двије собе за дјецу”, рекао је Дуњић додајући да сноси све трошкове школовања троје малих Гајића који похађају основну школу. Истакао је да не жели да ове његове изјаве буду схваћене као хвалисање, већ искључиво као подстрек другим људима да учествују и покрећу хуманитарне активности. Новинарима је показао уплатнице као доказ да је отпремнину заиста дао у добротворне сврхе.

Leave a Reply

Your email address will not be published.